Edelrid Boa Rope Rope Rope 9,8mm/60m röd/gul 53e99b

Vetenskap & Hälsa

Populärvetenskapligt om forskning inom medicin och hälsa. Läs mer.

Edelrid Boa Rope Rope Rope 9,8mm/60m röd/gul 53e99b

Edelrid Boa Rope Rope Rope 9,8mm/60m röd/gul 53e99b

2017-05-15

Väggdekor väggord väggtext 2st Hångelhörnan+ Kärleksnästet,

barn och internet

Foto: Colourbox

Vintage Blus 3/4 Ärm Brun Spets,

Kids Concept, Kista, Star, Grå,

Det är första gången som det gjorts en nationell studie med rörelsemätare – vid tidigare undersökningar har ungdomarna själva fått uppskatta sin fysiska aktivitet i enkätsvar. Resultatet visar att bara 44 procent av pojkarna och 22 procent av flickorna kommer upp i de 60 minuter av daglig pulshöjande motion och träning som läkarkåren rekommenderar. Det behöver inte nödvändigtvis vara idrott, även t ex lek och cykling till skolan räknas in.

Merrell MOAB 2 MID GTX - Hikingskor - sedona sage,Only - onlCarol LS Top, Svart - Randig,

Bistro Martiniglas,

Johan R Norberg är sedan 2010 utredare av det statliga idrottsstödet. Undersökningen har genomförts av Gisela Nyberg, forskare på Karolinska Institutet, i samarbete med Livsmedelsverket.

— Vi tror att vi svenskar är ett väldigt idrottande folk, men det finns alltså ett glapp mellan vad vi tror och hur mycket vi faktiskt rör oss. Och räknar vi in att det kanske tar en kvart att gå till skolan är inte 60 minuter särskilt svårt att nå upp till, säger Johan R Norberg, utredare på Centrum för idrottsforskning (CIF) och professor i idrottsvetenskap vid Malmö högskola

Studien har genomförts i samarbete med forskare på Karolinska institutet. Den omfattar 1700 barn i femman, åttan och andra ring på gymnasiet. Mest aktiva är de yngsta pojkarna i studien. Minst aktiva är de äldsta flickorna på gymnasiet. Så få som 14 procent rörde sig tillräckligt i den gruppen. Både flickor och pojkar på gymnasiet tillbringade dessutom närmare 80 procent av sin tid stillasittande. Rapporten pekar också på stora skillnader när det gäller ungas föreningsidrottande. Cirka 20 procent idrottar inte alls på fritiden. En lika stor andel är mycket aktiva. De som idrottar i förening är också mera fysiskt aktiva totalt sett. Jämfört med dem som inte var aktiva i någon förening sitter de mindre stilla och surfar mindre på sina telefoner.

Laddpaket HiKOKI med 2st MULTI VOLT 18V/36V batterier och laddare.,Dammsugarpåsar Hoover Sensotronic S 3456,

Edelrid Boa Rope Rope Rope 9,8mm/60m röd/gul 53e99bEdelrid Boa Rope Rope Rope 9,8mm/60m röd/gul 53e99bEdelrid Boa Rope Rope Rope 9,8mm/60m röd/gul 53e99b

Resultatet visar även att det är i skolan som barnen får den mesta motionen.

— Det hörs många röster om att det ska vara mer idrott i skolan men det är faktiskt på fritiden som barnen är minst aktiva. Framförallt är barn väldigt passiva på helgerna, då kryper de upp i soffan med sina skärmar och paddor, säger Johan R Norberg.

vidaXL Bäddset bomull 2 delar 135x200/80x80 cm vit,

Som särskilt bekymmersamt framhåller han de cirka 6 procent av alla barn och ungdomar som undviker skolans undervisning i idrott och hälsa, som sitter stilla på rasterna, sällan deltar i föreningsidrott och i övrigt är fysiskt inaktiva på fritiden.

— Vissa i undersökningen säger att ”idrott är inget för mig”. Hur når vi dem?
Om inte den fysiska aktiviteten hos barn och ungdomar ökar finns förstås hälsorisker på både kort och lång sikt. Och när så många barn rör sig så pass lite på fritiden faller större ansvar på föräldrarna att aktivera dem. Men Johan R Norberg pekar också på att utbudet och utformningen av undervisningen i idrott och hälsa kan spela in.

Active by Zizzi AFRANCISCO - T-shirt med print - dark grå melange,

— Har idrottslärarna verktygen att nå den grupp som inte vill vara med? Det finns studier som visar att idrott och hälsa har flest obehöriga lärare. Med fler behöriga och utbildade lärare skulle man kanske lyckas nå fler av de minst motiverade barnen, säger han.

König Dekal, övervakningskamera 123 x 148 mm (SAS-ST-CS),

— Man ska också komma ihåg att det i dag är ett kunskapsämne som också innehåller teoretiska inslag om t ex näringslära. Ämnet räcker helt enkelt inte till, man måste också röra sig i andra sammanhang, säger Johan R Norberg.

Kökspetsutbyte 1/2 "bsp 300mm typ c,EGLO LED Taklampa Giron Kvadratisk 13493,

Produktbeskrivning

Prisvärt enkelrep med diameter på 9,8 mm

Boa är ett smidigt enkelrep på 9,8 mm. Precis som de andra Edelrid-repen är det värmebehandlat så att fibrerna stabiliseras och anpassar sig efter varandra, vilket gör repet skönt att hantera. Diametern passar både nybörjare och erfarna klättrare som vill ha ett stabilt rep under 10 mm.

Thermo Shield - värmebehandling ger repet skön hantering och känsla. Behandlingen går inte att tvätta ur och räcker håller hela repets livslängd.

Specifikationer:
Antal UIIA fall: 6
Diameter: 9,8 mm
Dynamisk förlängning: 32%
Fångryck: 8,8 kN
Längd: 60 m
Manteldel: 40%
Mantelglid: 0 mm
Statisk förlängning: 9%
Vikt: 62 g/m

Specifikation
Rep
Kategori: Klätterrep
Vajertyp: Enkelrep
Kön
Unisex
Aktuell i vårt sortiment
2018
Produktnummer
639636

Edelrid Boa Rope Rope Rope 9,8mm/60m röd/gul 53e99b

Lost Ink CROSSOVER BOW - Slip-ins - blush,

Pojkar med mer idrott i skolan hade bättre betyg

Cult Design Orient Festfat Large 28 x 10 cm,

Starkare ben med skolgympa varje dag

Skolgymnastik varje dag påverkar skelettet

Idrott varje dag i skolan ger bättre betyg

Glamorous Sandaletter - röd,

Så påverkar träningen ditt hjärta och dina gener (PODD)

HILTI PA 910 LASER TILLBEHÖR,

De stillasittande barnen (reportage från Kropp & själ, Sveriges radio)

And Less ABBYGAIL SKIRT - A-linjekjol - dusk,Brush cutter edge mower Powertech, PT-550, Röd, 2017,Softclox OLMINA - Platåstövletter - schwarz,Esprit Collection INSERT TEE - Långärmad tröja - navy,

Loggor - LU, MAH, RS
Home