speedo Plain Plain Plain Moulded Silicone Cap Windsor Blå 499d31

Vetenskap & Hälsa

Populärvetenskapligt om forskning inom medicin och hälsa. Läs mer.

speedo Plain Plain Plain Moulded Silicone Cap Windsor Blå 499d31

speedo Plain Plain Plain Moulded Silicone Cap Windsor Blå 499d31

2017-05-15

Soya - Paige 1, Orange,

barn och internet

Foto: Colourbox

EGO SOPHIE - Klassiska pumps - nude,

Fiona Tapet Nordic Home 444019,

Det är första gången som det gjorts en nationell studie med rörelsemätare – vid tidigare undersökningar har ungdomarna själva fått uppskatta sin fysiska aktivitet i enkätsvar. Resultatet visar att bara 44 procent av pojkarna och 22 procent av flickorna kommer upp i de 60 minuter av daglig pulshöjande motion och träning som läkarkåren rekommenderar. Det behöver inte nödvändigtvis vara idrott, även t ex lek och cykling till skolan räknas in.

Midja ljusstake grön,The North Face W's Hike/Water Short Pache Grå/Pache Grå,

Wooden Chopping Board for Preparing food Acacia Wood,

Johan R Norberg är sedan 2010 utredare av det statliga idrottsstödet. Undersökningen har genomförts av Gisela Nyberg, forskare på Karolinska Institutet, i samarbete med Livsmedelsverket.

— Vi tror att vi svenskar är ett väldigt idrottande folk, men det finns alltså ett glapp mellan vad vi tror och hur mycket vi faktiskt rör oss. Och räknar vi in att det kanske tar en kvart att gå till skolan är inte 60 minuter särskilt svårt att nå upp till, säger Johan R Norberg, utredare på Centrum för idrottsforskning (CIF) och professor i idrottsvetenskap vid Malmö högskola

Studien har genomförts i samarbete med forskare på Karolinska institutet. Den omfattar 1700 barn i femman, åttan och andra ring på gymnasiet. Mest aktiva är de yngsta pojkarna i studien. Minst aktiva är de äldsta flickorna på gymnasiet. Så få som 14 procent rörde sig tillräckligt i den gruppen. Både flickor och pojkar på gymnasiet tillbringade dessutom närmare 80 procent av sin tid stillasittande. Rapporten pekar också på stora skillnader när det gäller ungas föreningsidrottande. Cirka 20 procent idrottar inte alls på fritiden. En lika stor andel är mycket aktiva. De som idrottar i förening är också mera fysiskt aktiva totalt sett. Jämfört med dem som inte var aktiva i någon förening sitter de mindre stilla och surfar mindre på sina telefoner.

7 for all mankind CRINKLE - T-shirt med print - powder,The Concert,VALENTIN DE BOULOGNE,50x40cm,

speedo Plain Plain Plain Moulded Silicone Cap Windsor Blå 499d31speedo Plain Plain Plain Moulded Silicone Cap Windsor Blå 499d31

Resultatet visar även att det är i skolan som barnen får den mesta motionen.

— Det hörs många röster om att det ska vara mer idrott i skolan men det är faktiskt på fritiden som barnen är minst aktiva. Framförallt är barn väldigt passiva på helgerna, då kryper de upp i soffan med sina skärmar och paddor, säger Johan R Norberg.

Group of Oaks at Apremont,Theodore Rousseau,60x40cm,

Som särskilt bekymmersamt framhåller han de cirka 6 procent av alla barn och ungdomar som undviker skolans undervisning i idrott och hälsa, som sitter stilla på rasterna, sällan deltar i föreningsidrott och i övrigt är fysiskt inaktiva på fritiden.

— Vissa i undersökningen säger att ”idrott är inget för mig”. Hur når vi dem?
Om inte den fysiska aktiviteten hos barn och ungdomar ökar finns förstås hälsorisker på både kort och lång sikt. Och när så många barn rör sig så pass lite på fritiden faller större ansvar på föräldrarna att aktivera dem. Men Johan R Norberg pekar också på att utbudet och utformningen av undervisningen i idrott och hälsa kan spela in.

Peter Kaiser KAROLIN - Klassiska pumps - henna mura,

— Har idrottslärarna verktygen att nå den grupp som inte vill vara med? Det finns studier som visar att idrott och hälsa har flest obehöriga lärare. Med fler behöriga och utbildade lärare skulle man kanske lyckas nå fler av de minst motiverade barnen, säger han.

Good Morning Bäddset 5800-A FRITS 200x200/220 cm rosa,

— Man ska också komma ihåg att det i dag är ett kunskapsämne som också innehåller teoretiska inslag om t ex näringslära. Ämnet räcker helt enkelt inte till, man måste också röra sig i andra sammanhang, säger Johan R Norberg.

vidaXL Pergola bambu 385x40x205 cm,537, Frödrik matbord i akacia/ 2990:-,

Produktbeskrivning

Hållbar badmössa som kan användas träningspass efter träningspass

Badmössa i 3D-design som sitter skönt på huvudet och med en hydrodynamisk profil som gör sig bra i bassängen. Tillverkad i silikon och skyddar ditt hår från det klorerade vattnet. 

Detaljer

  • Perfekt för träningspass
  • Ergonomisk 3D-design
  • Hållbart material
  • Hydrodynamisk
  • Skyddar håret från klorin
  • Normal storlek
Specifikation
Badmössa
Typ: Silikonbadmössa
Användningsområde: Träning
Material
Silikon  
Kön
Unisex
Aktuell i vårt sortiment
2018
Produktnummer
803462

speedo Plain Plain Plain Moulded Silicone Cap Windsor Blå 499d31

Iro SENDTO - Klassiska pumps - röd,

Pojkar med mer idrott i skolan hade bättre betyg

Tankar - Elevlicens - Digitalt - Filosofi 1 och 2,

Starkare ben med skolgympa varje dag

Skolgymnastik varje dag påverkar skelettet

Idrott varje dag i skolan ger bättre betyg

En bok i folkrätt - Katrin Nyman-Metcalf osv,

Så påverkar träningen ditt hjärta och dina gener (PODD)

GANT, Buttondown-skjorta, Strl: XXL, Vit/Blå/Rosa,

De stillasittande barnen (reportage från Kropp & själ, Sveriges radio)

Esprit FLOW CARDI - Kofta - dark grön,Toni Sailer NATALIE - Långärmad tröja - midnight,Anna Field T-shirt med print - burgundy,Esprit Collection LOOSE WRAP - Långärmad tröja - dark rosa,

Loggor - LU, MAH, RS
Home