Dörrstopp och Fönsterstopp - Vit Vit Vit 16cac3

Vetenskap & Hälsa

Populärvetenskapligt om forskning inom medicin och hälsa. Läs mer.

Dörrstopp och Fönsterstopp - Vit Vit Vit 16cac3

Dörrstopp och Fönsterstopp - Vit Vit Vit 16cac3

2017-05-15

Pier One Snörstövlar - dark grå,

barn och internet

Foto: Colourbox

AZzardo Impress 3 - Takkrona, Svart,

Vero Moda VMVICTORIA - Blazer - dark grå,

Det är första gången som det gjorts en nationell studie med rörelsemätare – vid tidigare undersökningar har ungdomarna själva fått uppskatta sin fysiska aktivitet i enkätsvar. Resultatet visar att bara 44 procent av pojkarna och 22 procent av flickorna kommer upp i de 60 minuter av daglig pulshöjande motion och träning som läkarkåren rekommenderar. Det behöver inte nödvändigtvis vara idrott, även t ex lek och cykling till skolan räknas in.

Taklampa svart NEVOLA,Dorothy Perkins Petite STRIPE FORMAL - Blus - multi,

Gina Tricot BLENDA BLOUSE - Blus - golden oak,

Johan R Norberg är sedan 2010 utredare av det statliga idrottsstödet. Undersökningen har genomförts av Gisela Nyberg, forskare på Karolinska Institutet, i samarbete med Livsmedelsverket.

— Vi tror att vi svenskar är ett väldigt idrottande folk, men det finns alltså ett glapp mellan vad vi tror och hur mycket vi faktiskt rör oss. Och räknar vi in att det kanske tar en kvart att gå till skolan är inte 60 minuter särskilt svårt att nå upp till, säger Johan R Norberg, utredare på Centrum för idrottsforskning (CIF) och professor i idrottsvetenskap vid Malmö högskola

Studien har genomförts i samarbete med forskare på Karolinska institutet. Den omfattar 1700 barn i femman, åttan och andra ring på gymnasiet. Mest aktiva är de yngsta pojkarna i studien. Minst aktiva är de äldsta flickorna på gymnasiet. Så få som 14 procent rörde sig tillräckligt i den gruppen. Både flickor och pojkar på gymnasiet tillbringade dessutom närmare 80 procent av sin tid stillasittande. Rapporten pekar också på stora skillnader när det gäller ungas föreningsidrottande. Cirka 20 procent idrottar inte alls på fritiden. En lika stor andel är mycket aktiva. De som idrottar i förening är också mera fysiskt aktiva totalt sett. Jämfört med dem som inte var aktiva i någon förening sitter de mindre stilla och surfar mindre på sina telefoner.

Stratego Original - Brädspel,Even&Odd Sweatshirt - multicolouröd,

Dörrstopp och Fönsterstopp - Vit Vit Vit 16cac3Dörrstopp och Fönsterstopp - Vit Vit Vit 16cac3Dörrstopp och Fönsterstopp - Vit Vit Vit 16cac3Dörrstopp och Fönsterstopp - Vit Vit Vit 16cac3

Resultatet visar även att det är i skolan som barnen får den mesta motionen.

— Det hörs många röster om att det ska vara mer idrott i skolan men det är faktiskt på fritiden som barnen är minst aktiva. Framförallt är barn väldigt passiva på helgerna, då kryper de upp i soffan med sina skärmar och paddor, säger Johan R Norberg.

KIOMI Jerseyklänning - maritime blå,

Som särskilt bekymmersamt framhåller han de cirka 6 procent av alla barn och ungdomar som undviker skolans undervisning i idrott och hälsa, som sitter stilla på rasterna, sällan deltar i föreningsidrott och i övrigt är fysiskt inaktiva på fritiden.

— Vissa i undersökningen säger att ”idrott är inget för mig”. Hur når vi dem?
Om inte den fysiska aktiviteten hos barn och ungdomar ökar finns förstås hälsorisker på både kort och lång sikt. Och när så många barn rör sig så pass lite på fritiden faller större ansvar på föräldrarna att aktivera dem. Men Johan R Norberg pekar också på att utbudet och utformningen av undervisningen i idrott och hälsa kan spela in.

Dammsugarpåsar Philips Easylife FC8130/01,

— Har idrottslärarna verktygen att nå den grupp som inte vill vara med? Det finns studier som visar att idrott och hälsa har flest obehöriga lärare. Med fler behöriga och utbildade lärare skulle man kanske lyckas nå fler av de minst motiverade barnen, säger han.

Noisy May NMTAYLOR STRAIGHT ANKLE - Jeans relaxed fit - medium blå denim,

— Man ska också komma ihåg att det i dag är ett kunskapsämne som också innehåller teoretiska inslag om t ex näringslära. Ämnet räcker helt enkelt inte till, man måste också röra sig i andra sammanhang, säger Johan R Norberg.

Pepe Jeans SPIKE - Jeans straight leg - wiserwash,Eterna MODERN FIT HAI KRAGEN - Skjorta - dark blå,

Produktnummer: 995627

Flux dörrstopp kan du använda för entré- balkong och inner dörrar, i princip alla sorts dörrar. Ofta behöver du ha dörren öppen i fastlåst läge, t ex när du skall bära ut många saker till bilen, flytta, vädra fastlåst för barnen, mellan 2 kontorsrum.

Flux dörrstopp är allsidig och har stor flexibilitet. Den passar såväl i hemmet som på arbetsplatser och i offentlig miljö.

Flux dörrstopp är tillverkad av högkvalitativt gummi som är väderresistent och har lång livslängd. den är flexibel och passar alla "mellanrum" från 1-9 cm. Den skadar inte ditt golv och fäster mot alla golvytor som marmor, parkett, trä, plast, klinker etc. Modellen finns i många färger för att passa i just din miljö!

Dörrstopp och Fönsterstopp - Vit Vit Vit 16cac3

Maileg Vintage säng,

Pojkar med mer idrott i skolan hade bättre betyg

Jag lagar alltid mat med vin Kakeldekor,

Starkare ben med skolgympa varje dag

Skolgymnastik varje dag påverkar skelettet

Idrott varje dag i skolan ger bättre betyg

Sorel Kinetic sneakers, svart m. vit,

Så påverkar träningen ditt hjärta och dina gener (PODD)

Hjärta med belysning,

De stillasittande barnen (reportage från Kropp & själ, Sveriges radio)

Brennenstuhl reseadapter - EU till US/Japan,My Little Pony Rainbow Dash Glow Soft Toy,Hålsåg set i 12 storlekar. Storlekar: 19mm-127mm.,vidaXL Sofföverdrag med stretch beige polyesterjersey,

Loggor - LU, MAH, RS
Home