RAID LORENZA - - - Klassiska stövletter - röd a76c32

Vetenskap & Hälsa

Populärvetenskapligt om forskning inom medicin och hälsa. Läs mer.

RAID LORENZA - - - Klassiska stövletter - röd a76c32

RAID LORENZA - - - Klassiska stövletter - röd a76c32

2017-05-15

Einhell Cirkelsåg TE-CS 190,

barn och internet

Foto: Colourbox

Pier One Parkas - khaki,

Bianca Di Ankelboots - dark brun,

Det är första gången som det gjorts en nationell studie med rörelsemätare – vid tidigare undersökningar har ungdomarna själva fått uppskatta sin fysiska aktivitet i enkätsvar. Resultatet visar att bara 44 procent av pojkarna och 22 procent av flickorna kommer upp i de 60 minuter av daglig pulshöjande motion och träning som läkarkåren rekommenderar. Det behöver inte nödvändigtvis vara idrott, även t ex lek och cykling till skolan räknas in.

Pier One Eleganta snörskor - grå,Faith CHARIOT - Pumps - nude,

UNF 3/4"x 16 Gängtapp HSS-G 900 N/mm ANSI B1.1,

Johan R Norberg är sedan 2010 utredare av det statliga idrottsstödet. Undersökningen har genomförts av Gisela Nyberg, forskare på Karolinska Institutet, i samarbete med Livsmedelsverket.

— Vi tror att vi svenskar är ett väldigt idrottande folk, men det finns alltså ett glapp mellan vad vi tror och hur mycket vi faktiskt rör oss. Och räknar vi in att det kanske tar en kvart att gå till skolan är inte 60 minuter särskilt svårt att nå upp till, säger Johan R Norberg, utredare på Centrum för idrottsforskning (CIF) och professor i idrottsvetenskap vid Malmö högskola

Studien har genomförts i samarbete med forskare på Karolinska institutet. Den omfattar 1700 barn i femman, åttan och andra ring på gymnasiet. Mest aktiva är de yngsta pojkarna i studien. Minst aktiva är de äldsta flickorna på gymnasiet. Så få som 14 procent rörde sig tillräckligt i den gruppen. Både flickor och pojkar på gymnasiet tillbringade dessutom närmare 80 procent av sin tid stillasittande. Rapporten pekar också på stora skillnader när det gäller ungas föreningsidrottande. Cirka 20 procent idrottar inte alls på fritiden. En lika stor andel är mycket aktiva. De som idrottar i förening är också mera fysiskt aktiva totalt sett. Jämfört med dem som inte var aktiva i någon förening sitter de mindre stilla och surfar mindre på sina telefoner.

ASICS TAILORED HOODY - Luvtröja - phantom heather,Masai svart lila tunika med volang / m,

RAID LORENZA - - - Klassiska stövletter - röd a76c32RAID LORENZA - - - Klassiska stövletter - röd a76c32RAID LORENZA - - - Klassiska stövletter - röd a76c32RAID LORENZA - - - Klassiska stövletter - röd a76c32RAID LORENZA - - - Klassiska stövletter - röd a76c32RAID LORENZA - - - Klassiska stövletter - röd a76c32RAID LORENZA - - - Klassiska stövletter - röd a76c32RAID LORENZA - - - Klassiska stövletter - röd a76c32RAID LORENZA - - - Klassiska stövletter - röd a76c32

Resultatet visar även att det är i skolan som barnen får den mesta motionen.

— Det hörs många röster om att det ska vara mer idrott i skolan men det är faktiskt på fritiden som barnen är minst aktiva. Framförallt är barn väldigt passiva på helgerna, då kryper de upp i soffan med sina skärmar och paddor, säger Johan R Norberg.

The Romanian KGB,

Som särskilt bekymmersamt framhåller han de cirka 6 procent av alla barn och ungdomar som undviker skolans undervisning i idrott och hälsa, som sitter stilla på rasterna, sällan deltar i föreningsidrott och i övrigt är fysiskt inaktiva på fritiden.

— Vissa i undersökningen säger att ”idrott är inget för mig”. Hur når vi dem?
Om inte den fysiska aktiviteten hos barn och ungdomar ökar finns förstås hälsorisker på både kort och lång sikt. Och när så många barn rör sig så pass lite på fritiden faller större ansvar på föräldrarna att aktivera dem. Men Johan R Norberg pekar också på att utbudet och utformningen av undervisningen i idrott och hälsa kan spela in.

Good For Nothing BASIC LOGO CARRIER - T-shirt - bas - grå melange,

— Har idrottslärarna verktygen att nå den grupp som inte vill vara med? Det finns studier som visar att idrott och hälsa har flest obehöriga lärare. Med fler behöriga och utbildade lärare skulle man kanske lyckas nå fler av de minst motiverade barnen, säger han.

Donna Carolina Platåstövlar - matrix nero,

— Man ska också komma ihåg att det i dag är ett kunskapsämne som också innehåller teoretiska inslag om t ex näringslära. Ämnet räcker helt enkelt inte till, man måste också röra sig i andra sammanhang, säger Johan R Norberg.

Filippa K skjorta militärgrön, storlek M,Peter Kaiser Wide Fit WIDE FIT BÄRBL - Stövletter - tundra,

Material & skötsel

YttermaterialFörstklassig skinnimitation

FoderSkinnimitation/textil

InnersulaSkinnimitation

SulaKonstmaterial

FodertjocklekTunt foder

TygSkinnimitation

Produktinformation

Spetsig

Klack/sulaBlockklack

StängningDragkedja

MönsterEnfärgat

ArtikelnummerRAD11N01T-G11

RAID LORENZA - - - Klassiska stövletter - röd a76c32

K-SWISS SPEED TANK - Linne - cloud dancer,

Pojkar med mer idrott i skolan hade bättre betyg

Ragwear ZIP - Huvtröja med dragkedja - mid indigo,

Starkare ben med skolgympa varje dag

Skolgymnastik varje dag påverkar skelettet

Idrott varje dag i skolan ger bättre betyg

Lee MALONE - Jeans Skinny Fit - blå drop,

Så påverkar träningen ditt hjärta och dina gener (PODD)

HUGO ALISTER - Kavaj - charcoal,

De stillasittande barnen (reportage från Kropp & själ, Sveriges radio)

Tommy Hilfiger CREST - Sweatshirt - röd,Under Armour TECH TERRY SHORT - Träningsshorts - moroccan blå,Jeffery West YARDBIRD PUNCH MOD DERBY - Eleganta snörskor - burgundy,120% Lino CAMICIA SLIM FIT - Skjorta - almond,

Loggor - LU, MAH, RS
Home