Rieker Gummistövlar Gummistövlar Gummistövlar - schwarz d9b063

Vetenskap & Hälsa

Populärvetenskapligt om forskning inom medicin och hälsa. Läs mer.

Rieker Gummistövlar Gummistövlar Gummistövlar - schwarz d9b063

Rieker Gummistövlar Gummistövlar Gummistövlar - schwarz d9b063

2017-05-15

Poster - Pride hand and heart 50x70cm,

barn och internet

Foto: Colourbox

Dr.Denim NORA - Jeans relaxed fit - mid indigo wash,

Byrd Antarctic Expedition II. Stpl 30/1 1934.,

Det är första gången som det gjorts en nationell studie med rörelsemätare – vid tidigare undersökningar har ungdomarna själva fått uppskatta sin fysiska aktivitet i enkätsvar. Resultatet visar att bara 44 procent av pojkarna och 22 procent av flickorna kommer upp i de 60 minuter av daglig pulshöjande motion och träning som läkarkåren rekommenderar. Det behöver inte nödvändigtvis vara idrott, även t ex lek och cykling till skolan räknas in.

Miss Selfridge MOM - Jeans relaxed fit - blå denim,Tygblöja, Imse Vimse, 11-14kg,

KIOMI Stövletter - dark grå,

Johan R Norberg är sedan 2010 utredare av det statliga idrottsstödet. Undersökningen har genomförts av Gisela Nyberg, forskare på Karolinska Institutet, i samarbete med Livsmedelsverket.

— Vi tror att vi svenskar är ett väldigt idrottande folk, men det finns alltså ett glapp mellan vad vi tror och hur mycket vi faktiskt rör oss. Och räknar vi in att det kanske tar en kvart att gå till skolan är inte 60 minuter särskilt svårt att nå upp till, säger Johan R Norberg, utredare på Centrum för idrottsforskning (CIF) och professor i idrottsvetenskap vid Malmö högskola

Studien har genomförts i samarbete med forskare på Karolinska institutet. Den omfattar 1700 barn i femman, åttan och andra ring på gymnasiet. Mest aktiva är de yngsta pojkarna i studien. Minst aktiva är de äldsta flickorna på gymnasiet. Så få som 14 procent rörde sig tillräckligt i den gruppen. Både flickor och pojkar på gymnasiet tillbringade dessutom närmare 80 procent av sin tid stillasittande. Rapporten pekar också på stora skillnader när det gäller ungas föreningsidrottande. Cirka 20 procent idrottar inte alls på fritiden. En lika stor andel är mycket aktiva. De som idrottar i förening är också mera fysiskt aktiva totalt sett. Jämfört med dem som inte var aktiva i någon förening sitter de mindre stilla och surfar mindre på sina telefoner.

Polo Ralph Lauren Sweatshirt - fawn grå heather,Svarvmedbringare,

Rieker Gummistövlar Gummistövlar Gummistövlar - schwarz d9b063Rieker Gummistövlar Gummistövlar Gummistövlar - schwarz d9b063Rieker Gummistövlar Gummistövlar Gummistövlar - schwarz d9b063Rieker Gummistövlar Gummistövlar Gummistövlar - schwarz d9b063Rieker Gummistövlar Gummistövlar Gummistövlar - schwarz d9b063Rieker Gummistövlar Gummistövlar Gummistövlar - schwarz d9b063Rieker Gummistövlar Gummistövlar Gummistövlar - schwarz d9b063

Resultatet visar även att det är i skolan som barnen får den mesta motionen.

— Det hörs många röster om att det ska vara mer idrott i skolan men det är faktiskt på fritiden som barnen är minst aktiva. Framförallt är barn väldigt passiva på helgerna, då kryper de upp i soffan med sina skärmar och paddor, säger Johan R Norberg.

HAYNES 1881 Service and Repair Manual Citroën ZX 1991 to 1998 Petrol,

Som särskilt bekymmersamt framhåller han de cirka 6 procent av alla barn och ungdomar som undviker skolans undervisning i idrott och hälsa, som sitter stilla på rasterna, sällan deltar i föreningsidrott och i övrigt är fysiskt inaktiva på fritiden.

— Vissa i undersökningen säger att ”idrott är inget för mig”. Hur når vi dem?
Om inte den fysiska aktiviteten hos barn och ungdomar ökar finns förstås hälsorisker på både kort och lång sikt. Och när så många barn rör sig så pass lite på fritiden faller större ansvar på föräldrarna att aktivera dem. Men Johan R Norberg pekar också på att utbudet och utformningen av undervisningen i idrott och hälsa kan spela in.

La Sportiva ARTIC LONG SLEEVE - Funktionströja - carbon/gul,

— Har idrottslärarna verktygen att nå den grupp som inte vill vara med? Det finns studier som visar att idrott och hälsa har flest obehöriga lärare. Med fler behöriga och utbildade lärare skulle man kanske lyckas nå fler av de minst motiverade barnen, säger han.

Hood - Huvtröja JH003, svart/grå, storlek 4XL,

— Man ska också komma ihåg att det i dag är ett kunskapsämne som också innehåller teoretiska inslag om t ex näringslära. Ämnet räcker helt enkelt inte till, man måste också röra sig i andra sammanhang, säger Johan R Norberg.

AV NÄVER OCH ROT Eva Nilsson + NÄVER - EN STUDIEBOK I NÄVERSLÖJD Henrik Johnsson,Dorothy Perkins Petite HEM - Blus - ivory,

Material & skötsel

YttermaterialKonstmaterial

FoderTextil

InnersulaTextil

SulaSula med stötdämpning

FodertjocklekVarmt foder

Produktinformation

VäderRegn

Rund

Klack/sulaBlockklack

StängningÖppen

MönsterEnfärgat

DetaljerPrydnadsstenar, elastisk isättning

ArtikelnummerRI111Y01I-Q12

Rieker Gummistövlar Gummistövlar Gummistövlar - schwarz d9b063

Kaffe KANTINKA INDIA DRESS - Fodralklänning - midnight marine,

Pojkar med mer idrott i skolan hade bättre betyg

Vero Moda Fodralklänning - navy,

Starkare ben med skolgympa varje dag

Skolgymnastik varje dag påverkar skelettet

Idrott varje dag i skolan ger bättre betyg

Esprit Maternity Skjortklänning - night blå,

Så påverkar träningen ditt hjärta och dina gener (PODD)

Napapijri MORRAN - Tofflor & inneskor - blå marine,

De stillasittande barnen (reportage från Kropp & själ, Sveriges radio)

Superdry CLASSIC - Piké - grön tree,TWINTIP Jeansshorts - blå acid wash,Tommy Jeans CORP LOGO HOODIE - Luvtröja - blå,The North Face HIKE II GTX - Hikingskor - bone brun/rage röd,

Loggor - LU, MAH, RS
Home